Taekwondo vereniging Garuda Waalwijk

Anno 1987

garuda in 't kort

 

wat doen wij?

 

trainingstijden

 

contact

 

ledenafdeling

Garuda in 't kort

Taekwondo vereniging Garuda Waalwijk is, op 11 november 1987, opgericht door Ernst Breuer & Danny vd. Ven. Garuda staat symbool voor eenheid, respect, kracht, trots, doorzettingsvermogen. Bij het zoeken van een gepaste naam voor de vereniging, wilden we niet de meest gebruikte namen kiezen. Zoals namen van stijlfiguren e.d. en kozen voor Indonesië, met in het bijzonder het nationale symbool van het land. Bhinneka Tunggal Ika staat op het vaandel van Indonesië, dit betekent "Eenheid in verscheidenheid", wat we ook in onze vereniging terug zien. Ieder lid is anders, samen vormen we een eenheid. Garuda bindt de verscheidenheid van de leden tot een eenheid. Daarbij is respect een voorwaarde. Elkaar nemen zoals iemand is. Kracht, een ander mens te worden door taekwondo te trainen. Trots, om het gevoel te krijgen ergens bij te horen en deel van uit te maken, de vereniging. Doorzettingsvermogen, omdat dat je vormt als iets mislukt en je door training probeert het onder de knie te krijgen, keer op keer weer. 

                                                                          

Symbool Indonesië                                                                    Symbool Garuda

Vanaf het begin heeft Garuda haar lessen in de gymzaal van het Dr. Moller College gegeven. Sinds 2014 zijn we verhuisd naar Sportpark 'De Zeine' in Waalwijk. De hoofdtrainer, Ernst Breuer (6e dan) en clubtrainer Bram Kooltjes (4e dan) verzorgen, samen met hun assistenten, de lessen en geup-examens voor zowel onze jeugd groep als de junior/senior groep. Onze trainers laten, samen met de assistenten, alle onderdelen van het taekwondo aan bod komen zoals stijlvormen, zelfverdediging en sparring. Dit zijn o.a. de onderdelen die je moet beheersen om je zwarte band (1e dan) te kunnen behalen.

                                        

                            

 

Je hoeft geen topsporter is zijn om aan deze sport te beginnen. Deze Koreaanse verdedigingskunst wordt op een recreatieve wijze gegeven waardoor de lessen voor iedereen toegankelijk zijn. Onderdelen die veel concentratie vergen, zoals stijlvormen, worden afgewisseld met pittige onderdelen, zoals sparring of het trainen met trapkussens. Garuda heeft zo'n 45 leden bestaande uit enthousiast trainende mannen en vrouwen, jongens en meiden van 7 jaar en ouder. Geïnteresseerden zijn altijd welkom om te komen kijken, maar ook kosteloos eens meetrainen is geen probleem, om zo eens te ervaren of deze zelfverdedigingskunst iets voor jou zou kunnen zijn. Naast het serieuze sporten is ook het sociale aspect erg belangrijk binnen Garuda. Daarom organiseren wij buiten de normale trainingen ook activiteiten zoals; bijwonen van stijl / sparringswedstrijden, naar vechtsportgala's kijken, maar ook het organiseren van bbq-avonden, marathontraining en zelfs sportieve jubileumuitjes.

Garuda is een vereniging waarbij de leden elk jaar tijdens de algemene ledenvergadering het bestuur kiezen. Het bestuur bestaat op dit moment uit:

Ernst Breuer (6e Dan), Voorzitter & Oprichter, Bram Kootjes (4e Dan), Vice-voorzitter, John Jacobs (3e Dan), Secretaris, Pascal Jacobs (3e Dan), Penningmeester, Mart v. Hulten (1e Dan), Algemeen bestuurslid

Garuda is aangesloten bij de landelijk erkende Taekwondo Bond Nederland, ook wel TBN,  en erkend bij het NOC NSF. De TBN zorgt o.a. voor continue bijscholing van trainers en verzorgt de landelijk gehouden dan-examens. De TBN is aangesloten bij de World Taekwondo Federation, of wel WTF. Deze is gevestigd in Kukkiwon Zuid-Korea en is de hoofdzetel binnen het WTF Taekwondo.

Voor meer informatie en/of vragen over bijvoorbeeld een introductietraining kun je ons gerust mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Je bent altijd van harte welkom!

 

 

 

Clubregels & Etiquette

Zoals eerder verteld staat Garuda voor eenheid, respect, kracht, trots en doorzettingsvermogen. Hier horen dan ook binnen onze vereniging een aantal clubregels en etiquette bij.

Hygiëne is een belangrijk punt binnen de vereniging, zeker omdat het grotendeels toch een contactsport is. Zorg dan ook voor het volgende;
- Zorg als je gaat trainen voor een schoon en net dobok (taekwondopak).
- Was voor de training altijd je handen en voeten, en knip je nagels zodat je niemand kunt verwonden.
- Draag geen sieraden zoals oorbellen, ringen en kettingen. Dit kan erg gevaarlijk zijn voor jezelf en je partner.
- Ga na de training lekker even douchen in de kleedkamer of thuis.
Binnen de dojang (zaal) voor, tijdens en na de training zien we graag dat je respect toont naar zaal, trainer en leden. 
- Groet bij binnenkomst en bij het verlaten de dojang.
- Bij het opstellen staan we op graduatie en binnen de graduatie op leeftijd.
- Luister naar degene die les geeft en help iemand als die ergens niet uitkomt. Toen respect en lach iemand niet uit als er iets fout gaat!
- Verlaat tijdens de training nooit op eigen houtje de dojang, zeg dit altijd even tegen de trainer.
- Foto's en filmpjes maken is toegestaan ALLEEN VAN EIGEN VRIEND/PARTNER OF KIND. Dus niet van andere leden, denk aan hun privacy!
Buiten de dojang (zaal) en dus na de training gaan we er vanuit dat je op de juiste manier met je kennis omgaat.
- Wees trots op wat je kunt, maar zoek NOOIT zelf een ruzie op.
- Probeer een ruzie altijd uit te praten, dat is beter dan vechten. 'Als je een gevecht niet aangaat, heb jij altijd gewonnen'.
- Blijf wel voor je mening uitkomen en respecteer een ander.
                                                                                                                               
Op deze manier zul je het langste plezier hebben in wat je doet.     


Aankomende Bijzonderheden in het rooster

No events

Club Kalender

July 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31